Historie

Hvorfor hedder vi Kamillus?

Navnet ”Kamillus” stammer fra munken

Kamillus af Lellis

Født i 1550 i Italien.

Fra han var 17–25 år gammel arbejdede han som lejesoldat i den venetianske hær. Han var en stor og kraftig mand. Havde temperament og var en så lidenskabelig spillernatur, at han tabte alt hvad han ejede og måtte søge arbejde som bygningsarbejder.

I 1575 hørte han en prædiken, der ændrede ham radikalt.

Han søgte om at blive Franciskanermunk, men blev nødt til at forlade ordenen på grund af sygdom.

Gennem sine lidelser blev han opmærksom på andres lidelser, og han tilbød sin arbejdskraft på et hospital i Rom, og en tid blev han deres regnskabsfører.

På hospitalet erfarede han de rystende tilstande, som var på hospitalet, og sygeplejerskernes manglede uddannelse og brutalitet.

På den tid blev personalet rekrutteret blandt forhærdede kriminelle, og sygehuspræsterne var folk, der var suspenderet fra deres vanlige arbejde.

Kamillus kunne, uden at være uddannet til at passe syge, se nogle ting, som andre ikke havde øje for. På det tidspunkt hærgede pesten og andre smitsomme sygdomme, og Kamillus kunne se, at de syge skulle isoleres fra andre patienter.

Alle de syge skulle have frisk luft og god forplejning.

I 1584 blev Kamillus præsteviet, men han havde forinden samlet nogle præster og lægbrødre, kaldet ”de syges tjenere”, som skulle tage sig af de syge både hjemme, på sygehusene og i fængsler.

I 1591 stiftede Kamillus ”Kamillianerordenen”, en katolsk orden, hvor munkene, som tilhørte den orden, lovede at blive hos de døende, selvom de selv risikerede at blive syge.

Før århundredskiftet havde han åbnet hospitaler mange steder i Italien, og han udsendte den første samaritertjeneste til soldater i felten.

Kamillus døde i 1614.

kamillusbrønderslev
Sttteforeningen Vangen Logo PNG
kamillusjammerbugt
kamillushjørring
hospice-v