Generalforsamling
Generalforsamling den 20. april 2020 kl. 1900
Sognegården, 9800 Hjørring
Dagsorden jf. vedtægterne
Generalforsamling den 20. april 2020 kl. 1900
Sognegården, 9800 Hjørring
Dagsorden jf. vedtægterne
Generalforsamling den 30. marts 2020 kl. 1900
Sognegården, 9700 Brønderslev
Dagsorden jf. vedtægterne
Dagsorden:
Forslag fra medlemmer til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest to uger før generalforsamlingens afvikling.
Dagsorden:
Efter generalforsamling kaffe/the med kage, hvorefter der vil være et aktuelt indslag.
På bestyrelsens vegne
Bente Ågren
Kamillus Børnderslev
Mandag, den 30/3 2020 kl. 19 i Sognegården, Bredgade 102, 9700 Brønderslev
Generalforsamligen afvikles med følgende dagsorden:
Alle beslutninger på generalforsamlingen træffes ved almindeligt stemmeflertal. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.
Forslag fra medlemmer til behandling på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest to uger før generalforsamlingens afvikling.
Tag naboen og venner med. Kun medlemmer har stemmeret. Noter datoen straks.
Efter generalforsamlingen vil der være et indslag ved musikterapeut Signe Lindstrøm,
som i ord og tone vil fortælle om hendes arbejde på Hospice Vangen, Nørresundby.
På bestyrelsens vegne
Solveig Skovrider
Hvis I får ny e-mail. Adr. vil vi gerne have den.
Send den til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
I samarbejde med Saltum-Alstrup sogns menighedsråd afholdes sogneaften med Birgitte Kragh-Engholm, som tidligere har været sognepræst i Ingstrup og V. Hjermitslev.
Birgitte vil tale over emnet "Terapeut eller præst?"
Præster oplever en stigning i antallet af henvendelser om kærlighed, sorg, tab og kriser. Til forskel fra psykologer og parterapeuter fokuserer præsterne på livserfaring, sjælesorg og kristne værdier.
Hvilken betydning har samtalen for mennesker, og hvorfor kan man gå til en præst, hvis man befinder sig i en fortvivlet livssituation?
Hvad er det en kristen livstydning kan bruges til?
Birgitte Kragh Engholm er sognepræst, udvikler, forfatter & fremtidsforsker. Hun er desuden en særdeles efterspurgt foredragsholder og debattør især i det folkekirkelige landskab.
Hun er uddannet Cand. Theol. fra Århus Universitet i 1999, var i fem år sognepræst i to små landsogne i Vendsyssel og var desuden fra 2005-2012 ansat som kulturattaché på den danske ambassade i Australien.
Siden 2012 har Birgitte Kragh Engholm været ansat som sognepræst og udvikler i Vesterbro sogn, hvor hun sad i daværende kirkeminister Manu Sareens tænketank.Hun har de seneste år forsket i folkekirkens fremtid, herunder også fremtiden for kirkegården og afholdt en lang række foredrag og workshops om fremtiden i folkekirken, samt skrevet en række artikler og kronikker om fremtidige tendenser og megatrends med betydning for folkekirken på alle niveauer. I november 2016 udkom hun med bogen “Den Fremtidsgodkendte Folkekirke”, hvor moderne fremtidsforskning for første gang bliver implementeret i den folkekirkelig kontekst. I 2020 udkommer hendes nye bog, der sætter særlig fokus på folkekirkens arbejde med de 25-50-årige.
Kære frivillige og bestyrelse med respektive ledsagere.
Så er programmet klar for årets udflugt, hvor vi skal besøge det nye hospice Vangen samt Aalborg kloster. Programmet bliver følgende:
Besøg på det nye Hospice Vangen, Studievej 25, 9400 Nørresundby kl. 13.00 – 15.00
Frivilligkoordinator Kirsten Munez fortæller om processen med opførelsen af hospice. Herefter får vi eftermiddagskaffe, inden vi får en rundvisning på hospice.
Herefter kører vi til Aalborg Kloster, Klosterjordet 1, 9000 Aalborg, hvor vi får en 1½ times guidet rundvisning – kl 16.00 – 17.30.
Kl 18.00 skal vi afslutte vores udflugt med aftenbuffet på restaurant Sanya, Rendsburggade 18 (lige ved siden af Musikkens hus) Man kan evt. gå ind på deres hjemmeside og se hvad aftenbuffeten indeholder.
Arrangementet er gratis for frivillige og bestyrelse
Ledsagere betaler 160 kr/person. Kan betales via mobilpay: 2143 6624 eller på dagen til kasseren.
For alle gælder at drikkevarer er for egen regning.
Transport for egen regning i private biler. Foreslår at vi mødes kl 12.30 på parkeringspladsen ved hotel ”Søparken”, Aabybro mht. samkørsel.
Håber at I alle har lyst til at deltage. Af hensyn til samarbejdspartnere er sidste tilmelding fredag den 20. september til undertegnede.( mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf: 2143 6624)
Vel mødt.
På vegne af bestyrelsen Kamillus Jammerbugt
Bente Ågren
Et nyt begreb er ved at finde sin plads i vores danske sprog og virkelighed: Sidstehjælp.
Formålet med kurset ”Sidstehjælp” er at give almindelige mennesker en større viden om døden og på den måde gøre den enkelte bedre i stand til at være til stede i den svære situation, der er, at været tæt på døden i sit eget liv.
De fleste kender til begreberne fødselshjælp eller fødselsforberedelse, hvor de vordende forældre får kendskab til, hvad der sker, når et barn kommer til verden. Vi kender også til førstehjælp som den hjælp, man yder som den første på stedet ved sygdom eller ulykke. Og nu præsenteres begrebet ”sidstehjælp” så også.
Det er Foreningen for Palliativ(lindrende) Indsats, der står bag projektet med Sidstehjælpskurserne, som er folkeoplysning om døden, og målgruppen er Danmarks befolkning.
Mange mennesker oplever, at de ikke har erfaringer at holde sig til, når det handler om at været tæt på alvorligt syge eller dødende. Det skaber usikkerhed og berøringsangst og medfører hos nogle, at man trækker sig væk fra den alvorligt syge eller døende, fordi man ikke kan håndtere situationen.
Kurserne i sidstehjælp lægger vægt på at formidle brugbare kundskaber om døden. Der undervises i fysiske forhold: Hvad sker der med kroppen, og er der kropslige tegn på, at døden er nær? Og der undervises i psykologiske processer: Hvad sker der hos den døende? Er der særlige tanker, den døende gør sig, og hvilke tanker gør de pårørende sig? Er der særlige hensyn, man skal tage til den døende?
Kurserne kommer også ind på sociale og juridiske forhold, og man tager både religiøse, spirituelle og filosofiske temaer op. I det hele taget forsøger kursuslederne at komme hele vejen rundt om de problemstillinger, man møder, når man står over for døden.
Kursuslederne er uddannede til at varetage kurserne, og de har en bred erfaring fra arbejdet med døende og deres pårørende.
Et kursus er delt i 4 moduler, hvis temaer er:
Modul 1: Døden, en del af livet.
Modul 2: Rammer og ønsker for livets afslutning.
Modul 3: Hvad der palliation?
Modul 4: At tage afsked med livet.
Kamillus Jammerbugt afholder Sidstehjælskurset mandag den 28. oktober 2019 kl. 16.00 – ca. 20.00 i Frivillighuset, Bredgade 39, Pandrup. Undervisere er hospiceleder Birgitte Nielsen og souschef Anni Hansen, begge Hospice Vendsyssel, Frederikshavn.
Alle er velkommen til at deltage i kurset, som er gratis, dog opkræves 50 kr. for forplejning.
Tilmelding er nødvendig, idet der max er plads til 50 personer på kurset.
Tilmelding til kurset senest 15. oktober kan ske til:
Bente Ågren
Formand Kamillus Jammerbug
Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
,
Betaling via mobilpay: tlf: 21436624
Indlæg af Inger Dueholm, næstformand
Gruppefoto af deltagerne fra ØNSKELAND reception-område
Den årlige udflugt for bestyrelse og frivillige i Kamillus Jammerbugt gik i år til Ønskeland på Øland.
Det tidligere Yellow-hotel på Øland har gennemgået en omfattende renovering og fremstår i dag med lyse og indbydende lokaler, moderne faciliteter og en indretning inspireret af den omliggende natur.
Her er svømmebassin med wellness-faciliteter, bordtennis- og poolborde, bløde møbler til afslapning - og udendørs er der bålplads, "sandkasse" til beachvolley mv. og ikke mindst muligheder for træklatring, MTB og løb i den smukke natur.
Ønskeland er en selvejende, velgørende institution, som har til formål at give en håndsrækning til sårbare børn og unge, som har vanskelige vilkår fx på grund af mobning, ensomhed, sygdom eller misbrug i familien. Fokuspunkterne er motion, natur, sund kost, nye venner og fællesskab, og mottoet er "Viljen viser vejen!"
Her tilbydes familielejr i efterårsferien, ungelejr i Kr.Himmelsfartsferien og børnelejr i Påskeferien. Resten af året bliver faciliteterne brugt af mange forskellige grupper, fx familier med plejebørn, støttegruppe for overvægtige børn, familier med kræftramte børn m.fl. Alle deltagere får en enestående mulighed for et aktivt ophold i skønne omgivelser og målet er, at gøre en positiv forskel for den enkelte.
Ønskeland er en non-profit organisation, og selve opholdet drives af nogle få ansatte samt en stor gruppe af frivillige ildsjæle med en bred faglig baggrund, som alle brænder for at gøre en forskel.
Kender du nogen, som ville have glæde af et ophold på Ønskeland, så findes opholdsansøgning og yderligere information på deres hjemmeside.
Endnu en god aften, med foredrag og samtale om et emne, som alle har brug for at forholde sig til. Stor tak til Birgitte og Anni fra Hospice Vendsyssel.
en 12 minutters film om en afsked og en død.
Onsdag den 1. november kl. 19.00 i Aabybro Sognegaard Kirkevej 21, Aabybro En aften med fotograf og billedkunster Signe Visnek om døden.
Signe Visnek siger om den film, hun vil vise, at ”FRA TID TIL ANDEN” er blevet til i samarbejde med hendes tidligere samlever og viser i et symbolladet poetisk billedsprog hans allersidste tid, frem til han dør af kræft.
De sidste 10-12 dag af hans liv blev vi enige om at filme processen, hvilket faldt os ganske naturligt at gøre.
Ligesom jeg er, var Hans-Jørgen fotograf og billedkunstner, og det havde altid været en naturlig del af vores samliv at have et kamera imellem os.
Filmen viser ventetiden, stemningen, tilbagetrækningen, termialfasen, afskeden, samt selve døden.
Der er ikke tale om en hverken kontroversiel eller spektakulær film, men om en lille dvælende og poetisk kunstfilm, der i smukke symbolske billeder og musik viser en afsked og en død.
Efterfølgende fortæller jeg om processen, mødet med hospitalsverden, om troen og tvivlen, afskeden og det efterfølgende sorgarbejde.
Mange har jo egne erfaringer, og alle de gange jeg har vist filmen, har det efterfølgende udviklet sig til nærværende og betydningsfulde samtaler.
Kamillus Jammerbugt håber mange vil benytte lejligheden til af få sat nogle ord op det, vi alle må forholde os til; nemlig døden, sorgen og håbet.
Alle er velkommen.
Oplev skønne Jammerbugt Kommune sammen med borgmester Mogens Gade.
Årets udflugt er en guidet bustur rundt i skønne Jammerbugt Kommune. Vi har fået kommunens borgmester Mogens Gade til at være guide på vor udflugt. For de frivillige og bestyrelsen er turen og maden gratis.
Prisen er kr 150,-kr for ledsager. Dette inkludere guidet bustur og middag på Hotel Skovsgård. Indbetaling til konto: 9070-1623461773 eller kontant i bussen.
For alle gælder at drikkevarer er for egen regning.
Vi mødes alle kl 11.50 ved Skovsgaards Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgaard, 9460 Brovst.
Busafgang kl. 12
Mogens Gade har flere gange været guide på bustur rundt i Jammerbugt Kommune, og han er fantatisk til at fortælle om vor kommune.
Håber du og din ledsager vil tage imod dette tilbud, om en søndag ud i det blå, med Mogens Gade som fortælleren.
Bussen returnerer til Skovsgaard Hotel kl. 17, hvor vi afslutter turen med middag på hotellet.
Tilmelding senest 1.juni 2017 til turudvalget:
Inger Dueholm - tlf: 23 22 55 00
Preben Dalgaard - tlf: 50 88 93 58